Dryckesprovningar

Letar du present till någon som fyller jämnt? Är ni ett gäng kompisar som vill ha en trevlig kväll? Boka in en vinprovning och jag kommer hem till er och dukar upp. Jag guidar er genom vinets värld. Ni bara slappnar av och njuter av de goda dryckerna!

Ca en timme håller vi på.

 

Vinprovning

 

Vinprovning kan göras med många olika teman. Prova 4 olika druvor för att se vad som är karaktäristiskt för varje druva. Prova 4 viner av samma druva och se hur växtplats och lagring påverkar slutresultatet.  Prova 4 viner från ett och samma land och se hur olika distrikt och regioner producerar olika typer av viner.

Möjligheterna är oändliga - bara fantasin sätter gränser.

Champagneprovning

 

Champagne! Smaka på ordet... låter lika gott som det smakar. Ett äkta hantverk som görs i torra och söta varianter i olika prisklasser. Kanske firar ni någon som fyller jämnt - inled kvällen med en champagneprovning! Självklart får du lära dig om tillverkningsmetoden, druvor  och distrikt.

Whiskyprovning

 

Whiskyn som dricks i Sverige tillverkas främst i Skottland. Där finns flera olika whiskyregioner som sätter sin egen prägel på whiskyn. Mild fruktig från Lowland, smakrik elegant från Highland eller en rökig från Islay. Eller varför inte prova en Bourbon från USA eller en irländsk whisky?

Vinträffar i studiecirkelform

 

För dig som vill lära dig mer om vin. Vi träffas vid 5 tillfällen och går igenom olika länder och deras vinregioner. Vilka sorts druvor som är typiska för platsen och hur vinerna just där blir. Självklart provar vi några av ländernas viner vid varje tillfälle.

Minst 4 personer och max 10 personer/grupp.

Hör av dig för offert om du är intresserad!